5 topcafé’s met Belgische bieren in het buitenland

Fris Belgisch pintje op reis?
Ontdek de 5 beste Belgische café’s in het buitenland.

Combineer het beste van beide landen.

Veel Belgen trekken jaarlijks naar verre oorden om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Maar ook al geniet je intens van een heerlijke tapas tegen de achtergrond van een ondergaande zon, als het lokale bier naar afwaswater smaakt dan is het ineens minder leuk. Maar wanneer de nood het hoogst is schieten wij te hulp! Wij zetten voor jou de beste 5 café’s met Belgische bieren in het buitenland op een rijtje. Zo combineer je het beste van beide landen!

Malta

Een verborgen parel in het midden van de Middellandse zee. Steden als Valletta en Mdina charmeren de culturele meerwaardezoeker, terwijl het rurale Noorden een paradijs is voor wandelaars. Even heerlijk ontspannen na een drukke dag? Dan is een bezoekje aan Good Thaimes zeker en vast de moeite waard. Je kan er kiezen uit een selectie van meer dan 20 verschillende Belgische bieren. Klein hongertje? De Thaise keuken is bekend tot in Gozo!

Image result for good thaimes gzira

Good Thaimes, Triq Il-Gzira, Malta. 

Facebook: https://www.facebook.com/ferry.jehle.52/

Spanje

Jaarlijks trekken meer dan 2,5 miljoen Belgen naar het zonnige Spanje. De Costa Blanca is daarbij één van de populairste bestemmingen. Met historische steden als Alicante, Elche en Murcia en mondaine badplaatsen als Torrevieja en Benidorm, heeft de zuidoostelijke regio veel te bieden. Komt de Sangria ondertussen je oren uit? Zak dan ’s avonds af naar de charmante Belgische bar “Bierwinkel” in hartje Elche!

bierwinkel

Avinguda en Joan Carles I, 24, Elche, Alicante, Spanje.

Facebook: https://www.facebook.com/bierwinkelelche/

Kroatië

Kroatië is één van Europa’s meest opkomende bestemmingen. Het combineert een Mediterraans karakter met de couleur locale van de Balkan. Bedank je liever voor lokale kruidige likeuren zoals Slivovica, Kruskovac en Lozovaca? Sip dan van een heerlijk Belgisch biertje in het Limburgse café “Brasserie As” in het zonnige centrum van Rijeka!

as

Trg Republike Hrvatske 2, 51000, Rijeka, Kroatië. 

Facebook: https://www.facebook.com/Brasserie-As-569999426429881/

Zuid-Afrika

Geen bestemming die zoveel tot de verbeelding spreekt als Kaapstad in Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse metropool is tegenwoordig een walhalla voor een jong hipsterpubliek, maar staat vooral bekend omwille van zijn majestueuze Tafelberg en Kaap de Goede Hoop. Ook al zijn de wijnen van Stellenbosch van een ongeëvenaarde kwaliteit, toch tipt Castle Lager niet aan een frisse Stella. Haast je daarom naar de Belgische brasserie “Den Anker“, en geniet naast een goede pint van verfijnde visgerechten.

anker

Pierhead, V & A Waterfront, Kaapstad, Zuid-Afrika.

Facebook: https://www.facebook.com/Den-Anker-118738804940228/

Verenigde Staten

Door Frank Sinatra omschreven als ‘ a city that never sleeps’, is New York na al die jaren nog steeds het kloppend hart van de Verenigde Staten. Iedere straathoek verscheen ooit wel eens in een bekende Hollywood-film en het ontzagwekkende Vrijheidsbeeld begeestert nog steeds jaarlijks miljoenen toeristen. Even pauze nemen na een druk stadsbezoek? Bestel dan mosselen met frietjes in het Belgische “BXL Café“, dat op een steenworp van Times Square ligt.

bxl

125 W 43rd St, New York, NY 10036, Verenigde Staten. 

Facebook: https://www.facebook.com/bxlcafe/

Een reactie plaatsen