6 films die je moet kijken als je de wereld wilt ontdekken

Inspiratie opdoen voor je volgende reis?
Ontdek de magie van ieder continent met deze 6 films.

Cristo Redendor die als patroonheilige over de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro waakt. De Parijse Eiffeltoren die met kop en schouders boven de miljoenenstad uitsteekt. Lichtstad Las Vegas die als een eenzame ster oplicht in de dorre woestijn van Nevada. Het zijn herkenbare beeldfragmenten die in tal van populaire films opduiken. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je volgende intercontinentale reis? De volgende films geven je alvast een indruk van de natuurpracht van ieder continent.

Europa – EuroTrip (2004)

EuroTrip vertelt het verhaal van een groep jonge Amerikaanse studenten die knotsgekke avonturen beleven tijdens hun reis door Europa. De film speelt zich af op diverse locaties op het Europese continent. Wereldsteden als Londen, Amsterdam en Parijs passeren de revue, maar ook minder bekende uithoeken als Bratislava komen aan bod. Zin in een citytrip dichtbij huis? Haal dan de mosterd bij deze kaskraker!

Azië – The Beach (2000)

Paradise has its price. De jonge Amerikaan Richard, op sublieme wijze vertolkt door Leonardo DiCaprio, vervoegt een sektarische commune op een afgelegen strand in Thailand. Op het eerste zicht lijkt er niets aan de hand, maar de sfeer wordt stilaan grimmiger. Huiver mee met deze spannende thriller die zich afspeelt op het wondermooie Koh Phi Phi Lee. Hagelwitte stranden, palmbomen en Léo, wat wil je nog meer?

Noord-Amerika – Into The Wild (2007)

In deze beklijvende biopic maak je kennis met de jonge Amerikaanse student Christoffer McCandless. Afkomstig uit een welstellend gezin en met een universitair diploma op zak leek Chris voorbestemd te zijn voor een leven aan de top. Toch keerde hij de maatschappij de rug toe en trok hij in zijn eentje de wildernis van Alaska in. Hij kwam nooit meer terug. De pijnlijke ondertoon van de film wordt echter verzacht door de splendeur van de Alaskaanse natuur. Geniet van de stilte. Geniet van Alaska!

Zuid-Amerika – Kaiser! (2016)

Wie Brazilië zegt, die denkt al gauw aan opzwepende samba, carnaval en Fútbol! De film Kaiser! slaagt erin om al dat goede te combineren in een 98 minuten durende prent. Kaiser! vertelt het waargebeurde verhaal van Carlos Kaiser, een Braziliaanse kluchtvoetballer die zich een weg naar de top van het internationale voetbal blufte. Zet je schrap om het Braziliaanse binnenland in al zijn facetten te leren kennen!

Afrika – Blood Diamond (2006)

Blood Diamond toont de schaduwzijde van Afrika. Een continent dat jarenlang gebukt ging onder burgeroorlogen en uitgebuit werd voor zijn lucratieve grondstoffen. Toch weet regisseur Edward Zwick het landschap van Sierra Leone op een bijna poëtische manier in beeld te brengen. Oh ja, Léo speelt ook hier de hoofdrol. Opnieuw een reden om te kijken, toch?

Oceanië – Lord of the Rings (2001)

Uiteraard kan je niet anders dan Lord of the Rings en Nieuw-Zeeland in één adem te noemen. Tegenwoordig kan je op het Nieuw-Zeelandse vasteland zelfs een heuse Lord of the Rings-tour doen, die je meeneemt langs alle locaties uit de film. Het onaardse karakter van het eiland sluit naadloos aan bij het feeërieke thema van de film. Het lijkt wel of het beste wat moeder aarde te bieden heeft, aan haar buitengrenzen ligt.

Ben je benieuwd naar één van deze films? Bij Bol.com en Fnac geniet je momenteel van fikse kortingen op DVD’s en meer. Ben je al helemaal overtuigd? Tuifly biedt momenteel intercontinentale vluchten aan tegen een spotprijsje. Loop dit zeker niet mis!

Een reactie plaatsen