Al je favoriete films en series bekijken in het buitenland

Waarschijnlijk heb je het zelf ook al eens meegemaakt: geen TV of films/series kunnen bekijken vanuit het buitenland?

Dit is voor vele mensen dan ook nog steeds een grote ergernis. En terecht, want waarom zou je eigenlijk geen Nederlandse televisie mogen kijken als jij een paar weekjes op vakantie bent? Geen zorgen, want er is namelijk een eenvoudige oplossing voor dit vervelende probleem; een VPN-provider gebruiken.

Waarom kan ik geen Nederlandse TV bekijken in het buitenland?

Dit heeft met name te maken met het feit dat veel programma’s of films zijn gekocht door de Nederlandse TV-zenders. De uitzendrechten van desbetreffende programma’s of films zijn daarnaast veel geld waard. De uitzendrechten worden tevens per land gekocht door een bepaalde TV-zender, waardoor zij dit niet mogen uitzenden of online beschikbaar stellen buiten Nederland.

Hoe werkt een VPN-provider?

Om alsnog je favoriete TV, film en/of series te kunnen bekijken vanuit het buitenland, dien je je IP adres te verbergen. Wanneer je het VPN netwerk activeert, zal het je IP adres verbergen en vervangen. Je IP adres verandert daardoor naar een Nederlands IP adres, waardoor je de indruk wekt dat je vanuit Nederland aan het kijken bent. Hierdoor kun je alsnog naar de Nederlandse televisie kijken en naar bijvoorbeeld Netflix of Videoland. Met behulp van je VPN provider kun je elke locatie ter wereld uitkiezen. Vervolgens kun je de app van desbetreffende VPN provider installeren op je telefoon, tablet, PC of laptop. Hierdoor kun je al je favoriete televisie gewoon weer bekijken, zonder dat je last hebt van geoblocking.

Welke VPN-provider is de beste optie?

Er zijn onwijs veel VPN aanbieders op de markt tegenwoordig. Hierdoor is het soms erg lastig om een goede keuze te kunnen maken. Gelukkig voor jou is de research naar de beste VPN providers al voor jou gedaan. De grootste VPN-aanbieders zijn daarbij uitgebreid getest. Je kunt alle VPN providers bekijken, gerangschikt op bijvoorbeeld beoordelingscijfer, of andere beoordelingscriteria. Bij de uitvoering van de tests onder de diverse VPN aanbieders, wordt er rekening gehouden met de snelheid en veiligheid. Maar daarnaast ook met gebruiksgemak en de eventuele extra mogelijkheden die worden geboden. Om het helemaal simpel te houden is er een top 5 samengesteld, waaruit je eenvoudig je keuze kunt maken.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van een VPN-provider?

De kosten voor een VPN provider varieert nogal. Maar start vaak al bij enkele euro’s per maand en loopt op tot maximaal 20 euro in de maand. Hierbij heb je zelf de vrijheid om een keuze in te maken. Hierbij zullen de VPN providers met extra mogelijkheden, vaak ook een wat hoger bedrag in de maand vragen voor hun diensten. Er zijn ook enkele aanbieders die kosteloos deze dienst aanbieden, maar deze zijn vaak van mindere kwaliteit.

 

Een reactie plaatsen