De beste cocktailbars in Parijs

Neem er maar snel een cocktail bij, want vandaag is het Wereld Cocktail Dag!
Dé perfecte gelegenheid om je eens te laten gaan … en ja we weten dat het maandag is.

Waarschijnlijk heb je al enkele cocktailbars in je eigen stad ontdekt. Daarom is het tijd voor een citytrip naar de stad met de beste cocktailbars: Parijs! Om je al goed voor te bereiden zetten wij de 5 beste cocktailbars op een rijtje voor je.

Little Red Door

60, rue Charlot, 75003 Paris

Little Red Door is een bekende cocktailbar in Parijs. Het mysterieuze aan deze bar is dat er nergens een wegbeschrijving naar de bar te vinden is in de stad. Als je de felrode deur tegenkomt, dan weet je dat je juist zit.

Het interieur bestaat uit verschillende stijlen denk aan leer, satijn, behang en steen. Daarbovenop vind je er cocktails die je nergens anders zal vinden.

Harry’s New York Bar

5, rue Daunou, 75002 Paris

Deze bar heeft een interessante geschiedenis. In 1911 besliste de eigenaar van een cocktailbar in Manhattan de bar volledig af te breken en te verplaatsen naar… Parijs!

De bar kreeg New York Bar als naam en kreeg al heel wat sterren over de vloer zoals Coco Chanel en Ernest Hemingway. Toen de bar doorverkocht werd aan een man met de naam Harry werd de naam van de bar aangepast naar Harry’s New York Bar.

Candelaria

52, rue de Saintonge, 75003 Paris

Candelaria is een bekende cocktailbar en taqueria in één. Op het eerste zicht denk je dat het enkel een restaurant met taco’s is. Dat komt omdat de cocktailbar verstopt is achter een onopvallende deur in de achterste wand.

Enkel de echte kenners weten deze bar dus te vinden. Candelaria is zeker een bezoekje waard. De bar behoorde enkele jaren lang tot de 50 beste cocktailbars ter wereld!

Le Calbar

82, rue de Charenton, 75012 Paris

Calbar betekent in het Frans ‘ondergoed’. Dat verklaart ook waarom de obers enkel ondergoed dragen tijdens het rondbrengen van cocktails. Soms komen er ook T-shirts of dassen bij de outfits kijken. Bij Le Calbar vind je een uitgebreide keuze aan originele of speciale cocktails.

Les Justes

1, rue Frochot, 75009 Paris

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, draait het bij deze cocktailbar rond eerlijkheid. Bij elke dure cocktail die je bestelt, wordt er € 1 geschonken aan een goed doel. Les Justes heeft verder een erg elegant interieur, waar je makkelijk enkele uurtjes kan vertoeven.

 

Een reactie plaatsen