Meer reizen met hetzelfde inkomen

Wil jij meer reizen, maar denk je dat je daarvoor meer moet gaan verdienen? Dat is niet perse nodig! Natuurlijk pak jij het al hartstikke slim aan door een voordelige last-minute te boeken. Met onderstaande slimme tips kun jij eenvoudig iedere maand wat geld besparen, waardoor je nog vaker op vakantie kunt.

Zet alle extraatjes weg

Gebruik jij je vakantiegeld daadwerkelijk voor jouw vakantie? En wellicht ontvang je een dertiende maand, heb je een meevallertje dankzij een voordelige belastingteruggave of ontvang je via de energieleveranciers wat geld terug? Zelfs met een laag inkomen of hoge vaste lasten kun je deze extraatjes mooi opzij zetten voor jouw volgende vakantie. Boek de bedragen direct naar je spaarrekening zodat je niet in de verleiding komt om het ergens anders aan uit te geven.

Verlaag je vaste lasten

Veel Nederlanders hebben hogere vaste lasten dan dat ze zelf inschatten. Neem je uitgaven eens onder de loep en kijk waar het geld er uit lekt. Misschien kun jij flink besparen op je energiekosten door energieleveranciers te vergelijken, heb je overbodige abonnementen die de deur uit kunnen of levert het veel geld op om jouw hypotheekrente aan te laten passen. Je hoeft hiervoor geen cent extra te verdienen om meer geld over te houden voor leuke dingen.

Doe mee aan een ‘No Spend Challenge’

Tijdens een ‘No Spend Challenge‘ geef je alleen het noodzakelijke geld uit. Zo kun je dus in een weekend, een week of zelfs een maand veel geld besparen, dat direct in het spaarpotje voor de reizen kan. Breng je beweegredenen en doelen duidelijk in beeld voordat je aan de challenge begint. Zo hou je tijdens moeilijke momenten beter vol en krijg je het doorzettingsvermogen om dat 

leuke shirt in de winkel te laten hangen. Veel mensen die eens aan een ‘No Spend Challenge’ mee hebben gedaan zeggen meer bewust om te gaan met geld naderhand en zich beter bewust te zijn van hun eigen consumptiepatroon. Na de challenge kun je jezelf zonder schuldgevoel verwennen met een gave last-minute of een leuke stedentrip. 

Besparen tijdens je vakantie

Door tijdens je vakantie wat minder geld uit te geven, hou je wellicht een beginnetje over voor je volgende reis of stedentrip. Zo is onderhandelen in veel culturen heel normaal. Dus koop jouw souvenirs niet voor de hoofdprijs, maar probeer eens te onderhandelen. Het geeft een goed gevoel als je de aankoop uiteindelijk doet voor een veel lagere prijs. Ook kun je af en toe een avondje gezellig thuis eten als je een appartementje hebt met een eigen keuken. Of kies voor een all-inclusive vakantie. Je weet van tevoren wat je kwijt bent voor de hele reis en omdat jouw kosten voor eten en drinken al betaald zijn doe je dit lekker op het resort.

Een reactie plaatsen