Onbezorgd naar de sneeuw in Liechtenstein

De winter komt dichterbij en het winterseizoen in de skigebieden wordt binnenkort geopend. Heb je nog geen idee waar je dit jaar wilt gaan skiën? Overweeg eens om dat te doen in Liechtenstein. Het land is dan wel amper 160 vierkante kilometer groot, maar daarom niet minder bekoorlijk met zijn eigenzinnige karakter, unieke landschap en lokale lekkernijen. 

Belastingparadijs Liechtenstein?

Dit rijke vorstendom ligt tussen Oostenrijk en Zwitserland en staat vooral bekend als belastingparadijs. Het op vijf na kleinste land ter wereld is gelegen tussen de bergen, waar je prachtige wandelingen kunt maken. Aan westelijke kant vormt de Rijn de grens en fungeert op die manier als een natuurlijke barrière tussen Liechtenstein en Zwitserland. Het grootste deel van de inwoners leeft op de flanken van de Alpen of in de Rijnvallei. Het vorstendom telt ook nog een paar bergdorpjes, waar je onder andere een lama- en alpacahof kunt bezoeken.

Liechtenstein heeft slechts één skigebied, Malbun Triesenberg. Voor je vertrekt, is het aan te raden om je rechtsbijstandverzekering en reisverzekering te checken. Moest je onderweg problemen krijgen met de reisorganisatie, kan je op je rechtsbijstandverzekering vertrouwen om alle juridische geschillen op te lossen. 

Kindvriendelijk Malbun

In Malbun vind je oefenpistes, een sneeuwsportschool en een kinderland, wat het gebied heel geliefd maakt bij families. 23 kilometer besneeuwde pistes lopen dwars door dit kleine dorp waardoor je letterlijk het dorp binnen skiet. De pistes zijn vooral gericht op de beginnende skiër, maar er ligt ook twee kilometer aan zwarte pistes. Zo krijgt ook de geoefende skiër de kans om zijn hart op te halen.

Na het skiën geniet je op een terrasje aan de authentiek, houten chalets van een glühwein en het prachtige uitzicht op de besneeuwde bergen. Door de kleinschaligheid straalt dit skigebied een en al gezelligheid uit. 

Een reactie plaatsen