Voorjaarstip: boek eens een last minute naar Ibiza!

Vanaf de maand juli barsten de feestjes op Ibiza helemaal los. Pas op het einde van de zomer zullen de dj’s opnieuw naar huis vertrekken.

Tijdens deze zomermaanden lopen de prijzen, zowel voor de hotels als voor de vliegtickets, snel op. Dit terwijl Ibiza ook in het voorjaar veel te bieden heeft.

Ben je op zoek naar een prijsbewuste vakantietrip in het voorjaar? Boek dan een last minute Ibiza. Want Ibiza heeft veel meer te bieden dan haar zomerse feestjes. En om dat aan te tonen, beantwoorden we drie veelgestelde vragen.

Is Ibiza in het voorjaar aangenaam vertoeven?

Dat is natuurlijk afhankelijk van wat jij aangenaam vindt. Weet vooral dat de eerste toeristen vanaf maart naar Ibiza trekken. En dat doen ze natuurlijk niet zomaar. In maart lopen de temperaturen immers op tot zo’n twintig graden. Echt strandweer is dat nog niet, maar die eerste zonnestralen op onze ontblote armen doen echt wel deugd! Het zijn ideale maanden om te wandelen op Ibiza en de rustigste plekjes te ontdekken.

Weet wel dat het er in april, door de Europese schoolvakanties, een stuk drukker wordt. Ook regent het in april iets vaker, waardoor je maar beter jouw paraplu meeneemt. Is cultuur jouw doel? Dan hoeft dat uiteraard geen probleem te zijn. Kan je nog iets langer wachten? Een goed idee, want in mei lopen de temperaturen op tot zo’n 25 graden en beginnen de eerste lavendelbloesems te bloeien. Heerlijk in de neus! En de grote groepen feestende toeristen zijn ook dan nog nergens te bespeuren.

Kortom: wie in het voorjaar een last-minute naar Ibiza boekt, kiest voor een warme én voordelige reis naar rust, genot, natuur en cultuur. Zalig, toch?

Wat valt er in het voorjaar te beleven?

Je kan er wandelen over de fenomenale stranden. Vaak liggen ze er desolaat bij, terwijl je een enkele catamaran voorbij ziet varen. Het aanblik van de azuurblauwe zee die tegen een rotsige achtergrond aanbotst, het is wel heel rustgevend! Maar natuurlijk hoef je niet elke dag op het strand te vertoeven. Kuieren door de straten van Ibiza-stad is minstens even leuk. Vergeet dan wel niet even La Marina, de haven van Ibiza, te bezoeken. En ook de historische wijk Dalt Vila mag natuurlijk niet ontbreken.

Wat ons betreft is één van de allermooiste plekken op het eiland echter het uitzichtpunt bij Torre Des Savinar. De magie spat ervan af, zeker indien je er gewapend met een picknick van de zonsondergang geniet. De laatste zonnestralen die op de kalkstenen rotsen weerkaatsen en jouw wangen strelen: wow!

Is er al leven op Ibiza? Kun je dansen op het strand?

Het had een lied van de Scala & Kolacny Brothers kunnen zijn. Maar op Ibiza draaien ze (gelukkig?) andere platen. Onthoud vooral dat er op Ibiza altijd wel wat te beleven valt. In het voorjaar zijn de leukste tappasrestaurants bijvoorbeeld gewoon geopend. Ook de eerste strandclubs lijken de deuren opnieuw te openen. Onder andere de discotheek Pacha kan je in het voorjaar bezoeken. Maar voor de grootste dj’s zal je tijdens de zomer nog eens terug moeten komen. De overvolle stranden, restaurants en de drukke sfeer? Daar moet je dan wel van houden. Maar voor de echte feestbeesten is ook dat waarschijnlijk geen probleem. Er zijn nu eenmaal twee soorten Ibiza-gangers. En maar goed ook.

 

Een reactie plaatsen