Zo haal jij alles uit je fietsvakantie!

Bij het plannen van een fietsvakantie komt er meer kijken dan elke andere vakantie. Een fiets waarmee je een stijle berg en windvlaag kan veroveren komt goed van pas. Je route vooraf uitstippelen is van belang zodat je zeker niet verdwaalt. Welke voorbereidingen moet je net treffen om het uiterste uit je fietsvakantie te halen? Dat ontdek je hier!

Bepaal vooraf de route

Je fietsroute uitstippelen voor je vertrek is half gewonnen. Zo hoef je niet last minute te beslissen waar je heen wilt. Het is belangrijk om jezelf te verdiepen in een route van je niveau. Er bestaan namelijk routes voor iedere soort fietser, beginners en professionals. Naast routes voor elk niveau, kan je natuurlijk om je omgevingen kiezen. Hou jij van stadsroutes met verharde weg? Of waan je jezelf liever in het groen, waar geen asfalt te bekennen is. 

Een vouwfiets of toch een ander model?

Yes! Je gaat op fietsvakantie. Is jouw fiets de geschikte om mee te nemen? Dit hangt af van het type fietsvakantie dat je in gedachten had. Ga je met de caravan op vakantie en ben je van plan om idyillische dorpjes in de omgeving te bezoeken? Dan volstaat een elektrische vouwfiets van Stella Fietsen prima! Deze handige fiets neemt weinig plaats in beslag, maar is door de elektrische trapondersteuning verrassend krachtig. Een stokbrood halen in het naastgelegen dorp, ging nog nooit zo vlot!

Trek je liever tussen de bergen van camping naar camping ? Dan is een elektrische hybride fiets een betere optie. Deze is namelijk ontwikkeld voor het afleggen van lange afstanden door ruw gebied. Deze fiets is bovendien voorzien van trapondersteuning waardoor je net zo soepel bergop als bergaf fietst! 

Goede uitrusting 

Bij fietsen hoort vallen en opstaan. Ook al ben je goed getraind, je weet nooit wat er op je pad ligt. Een reservewiel zou daarom bovenaan je inpaklijst moeten staan. Vergeet je bandenplakset niet! Naast een lekke band kan het gebeuren dat er kleine reparaties moeten gebeuren aan je fiets. Met een multitool kan je kleine herstellingen makkelijk oplossen. De naam spreekt voor zichzelf. Een multitool is een compact werktuig dat meerdere gereedschappen bevat. Deze zal je onderweg goed kunnen gebruiken. Want, geef nu toe. Zie jij jezelf rondfietsen met een hele gereedschapskist op je bagagedrager?

Bagage

Je hebt gekozen voor een bergtocht. Met als resultaat een hoop bagage die je op je fiets zal moeten meenemen. Gewicht besparen is hier essentieel. Hoe lager het gewicht, hoe meer comfort. Je wil namelijk niet teveel inpakken waardoor jij niet relaxt kan fietsen. Denk lang en kritisch na over wat je nodig hebt. Bespaar op het gewicht van je verzorgingsproducten, door deze in reisformaat mee te nemen. Je hebt heus geen liter shampoo nodig om een week te kamperen! Bovendien kan je je bagage verdelen met je eventuele kompanion over fietstassen, fietsmandjes en een rugzak. Zo zal het makkelijker zijn om je evenwicht te bewaren als je over de top van de berg fietst.

Een reactie plaatsen