Spontaan een weekend weg? Vergeet dit dan zeker niet!

Heb je zojuist besloten om spontaan een weekend weg te gaan? Dan zijn er naast het inpakken van de juiste kleding en accessoires nog een aantal zaken die je zeker niet mag vergeten te regelen voor vertrek.

Zo is het belangrijk om verzekerd op reis te gaan en dien je voor een autovakantie ook rekening te houden met de geldende verkeers- en veiligheidsregels in het buitenland. Met de volgende tips ga je voorbereid op reis.

Auto rijklaar maken

Niets is vervelender dan je reis te moeten onderbreken vanwege gebreken aan jouw auto. Check daarom voordat je de weg opgaat nog even de bandenspanning en vul de ruitenwisservloeistof aan. Ook het oliepeil kan een snelle check gebruiken, zodat je zonder zorgen met de auto op vakantie kunt gaan. Rijd je met een trailer of caravan? Vergeet dan niet de trekhaak goed te controleren. Zorg ervoor dat je auto goed verzekerd is. Een goede dekking hoeft niet veel te kosten. Een goedkope autoverzekering vind je makkelijk en snel online.

Koop een milieusticker of vignet

In het buitenland kunnen andere verkeersregels en veiligheidseisen voor automobilisten van kracht zijn. Zo is het voor Duitsland en Frankrijk verplicht een milieusticker aan te vragen. Ben je van plan een auto te huren in Oostenrijk of Hongarije? Dan kan je gemakkelijk een online tolvignet aanschaffen.

Vergeet je (medicijn)paspoort niet

Wanneer je gebruik maakt van medicijnen, is het raadzaam om bij je apotheek een medicijnpaspoort aan te vragen. Dit is een overzicht van de medicatie die je op dit moment gebruikt. Mocht je onverwachts ziek worden of een ongeval krijgen en medicatie nodig hebben, dan kan men in het buitenland zien welke medicatie je gebruikt. Vermeld daarbij ook of je allergieën hebt voor bepaalde medicijnen. Uiteraard is het altijd belangrijk om je normale paspoort of ID-kaart bij je te hebben in het buitenland, zodat je je kunt identificeren.

Bankpas en creditcard, check!

In Nederland mag je dan alles met je pinpas, ook wel debetkaart, kunnen betalen. In het buitenland is dit niet altijd het geval. Een creditcard biedt dan uitkomst. Mocht je buiten Europa reizen, controleer dan bij jouw bank of je bankpas staat geregistreerd voor betalen buiten Europa. Dit voorkomt dat je bankpas geblokkeerd wordt!

Zorg voor het thuisfront

Het ligt voor de hand, maar vergeet voor vertrek niet iemand te regelen die een oogje in het zeil houdt wanneer je niet thuis bent. Tenslotte controleer je voordat je de auto instapt of alles op slot zit en de verwarming uitstaat. Nu kan je met een gerust hart een paar dagen naar het buitenland reizen.

Een reactie plaatsen