Voetbalwedstrijd van het EK van 2020 bezoeken: deze steden zijn het leukste

Naast het WK is het EK het grootste voetbaltoernooi ter wereld. Alle Europese landen doen mee aan dit kampioenschap, mits ze zich weten te plaatsen. 2018 was niet het beste jaar voor het Nederlands voetbal.

We wisten ons helaas niet te plaatsen voor het WK maar in 2020 zijn we zeker weer van de partij. Het EK in 2020 wordt niet zomaar een EK. Nee, dit EK wordt namelijk in 12 verschillende landen gehouden! Dit is ter ere van het 60-jarig bestaan van de organisatie UEFA. Er worden zelfs 4 wedstrijden in Amsterdam gehouden.

12 landen: waarom doen ze dat?

De UEFA heeft besloten het EK in 12 landen te organiseren om het 60-jarige bestaan van de UEFA te vieren. Maar er is natuurlijk ook nagedacht over andere zaken zoals, financiën, ruimte en stadia. Op deze manier kunnen de landen waar het EK gehouden wordt de opbrengst en kosten delen in plaats van dat een land dat moet regelen. Zo moest Rusland tijdens het WK van 2018 een geschatte 9 miljard betalen. Volgens onderzoekers wilt het UEFA het in 12 landen organiseren zodat landen niet de interesse verliezen in het organiseren van een EK of WK.

EK 2020 voorbeschouwing

Nederland is weer optimistisch. Het team waar we mee gaan strijden voor een plek in het EK is een team waar we trots op zijn. Het is een team met potentie. De voorbeschouwing EK 2020 is dus niet zo grauw als het WK van 2018. Mensen zien de toekomst zo helder in dat ze zelfs weer zijn gaan wedden op het Nederlands elftal. Na het verlies in 2010, na de gemiste kans in 2014, na het niet eens behalen van het WK in 2018 heeft Nederland eindelijk weer een echte kans om een groot toernooi te winnen.

De kwalificaties: gaat Nederland het lukken?

Zoals eerder vermeld heeft het Nederlands elftal een motiverend effect op de bevolking. We zijn eerste geworden van de poule van de Nations League en dat biedt hoop. Ook geeft het hoop dat de spelers zelf melden dat ze vol voor het EK zullen gaan.

Een reactie plaatsen