Vraag van de dag: is Disneyland Parijs geschikt voor volwassenen?

Disneyland Parijs is één van de grootste attractieparken ter wereld en trekt jaarlijks zo’n 15 miljoen bezoekers. Toch staat het park vooral bekend als trekpleister voor families en gezinnen met kinderen. Minder geweten is dat Disneyland Parijs ook een echte hit is onder groepen volwassenen en koppels. De magie van het park maakt dus geen onderscheid tussen jong en oud. Toch vragen veel lezers zich af welke attracties, restaurants en bars mikken op een ouder doelpubliek.

Attracties in het park

Laat er geen misverstand over bestaan. Wie naar Disneyland Parijs afreist beschikt best over een groot kinderhart. Dompel jezelf onder in het magische en feeërieke landschap en herbeleef je eigen kindertijd alsof ze nooit tot een einde kwam. Toch heeft het familiepark een ruim aanbod aan attracties voor avontuurlijke daredevils en smoorverliefde koppeltjes.

Ben jij ook verslaafd aan de kick van razendsnelle rollercoasters? HyperSpace Mountain, Rock ‘n Rollercoaster en The Temple of Peril zijn 3 achtbanen op maat van iedere snelheidsduivel. Bij HyperSpace Mountain word je op muziek van Star Wars als een raket in de ruimte geschoten. Ooit gedroomd om astronaut te worden? Dan kan je deze kans zeker niet laten liggen. Rock ‘n Rollercoaster is dan weer een rollercoaster die volledig in het duister gehuld is. Zet je schrap voor pittige afdalingen terwijl je het uitschreeuwt op de tonen van Aerosmith. The Temple of Peril is een roetsjbaan met reuzelooping, geïnspireerd op de avonturen van Indiana Jones.

Zak je met je partner af naar Disneyland Parijs? Dan wil je in de eerste plaats van elkaar genieten in een romantische setting. De theekopjes klinken hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren en zijn niet voor niets één van de topattracties. Neem plaats, schuif je lekker dicht tegen je geliefde aan en maak een leuke selfie voor Facebook of Instagram! Door samen te griezelen jaag je sowieso het adrenalinepeil de hoogte in. Breng daarom samen met je vriend of vriendin een bezoekje aan het spookhuis Phantom Manor, vergeet je lief daarbij zeker niet goed vast te nemen!

Restaurants, café’s en uitgaan

De meeste eetgelegenheden in Disneyland zijn toegespitst op grote groepen met kinderen. Niet iets wat we meteen associëren met rust en romantiek. Toch zijn er voldoende restaurants en bars die mikken op een volwassen doelpubliek. Onze favorieten? Au Chalet de la Marionnette, Auberge de Cendrillon en Bistrot Chez Rémy zijn toprestaurants in ware Bourgondische stijl. Wil je proeven van de jaren 1950? Dan is de Rockabilly restobar Annette’s Diner jouw ultieme eindbestemming.

Zoek je nog naar een leuke plek om te aperitieven of digestieven? In Disneyland Parijs is er een groot aanbod aan thematische cocktailbars en lounges. Zak lekker onderuit in Redwood Bar and Lounge of waan je in een gezellige Engelse pub in de lokale Sports Bar. Zoek je later op de avond nog vertier? Houd dan zeker het dagprogramma in de gaten zodat je geen enkele avondshow misloopt.

Hoe geraak ik nu in Disneyland?

Alle wegen leiden naar Disneyland! De auto is natuurlijk nog steeds de gemakkelijkste optie, maar er zijn tal van alternatieven voor wie de wagen wilt thuislaten. Via OAD kan je een volledig weekend Disneyland boeken met inbegrip van transport en verblijf. Zo hoef je heerlijk aan niets te denken. Wil je zelf je verblijf kiezen en enkel gebruikmaken van goedkoop bustransport? Voor een spotprijs van € 13 ben je met de Flixbus al in Parijs!  

Ook met de TGV geraak je gemakkelijk vanuit Brussel in Parijs. Je hoeft hiervoor enkel een NMBS-ticket te kopen. Een enkele reis boeken kan al voor € 25. Zo ben je binnen de 90 minuten op locatie! Benieuwd hoe je afzonderlijke tickets, hotels en meer kan boeken met korting? Neem dan zeker ook een kijkje op de website van OUI.SNCF!

Een reactie plaatsen